![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivzyW-aGvDLp8bC-nnn6HzS-uGaqPIXJlveHJM1hZO2GFKaYBjDXuFlakbNGeByjGIchcBLDK6Xm7jtsuA09cTx171IG1zhYvtZps95OrfqLuP0x5Pxrd3yt9Ez-X53YLmF0o1sx6xuw-2/s400/ZEYT%25C4%25B0N-YAPRA%25C4%259EI-EKSTRAKTI+178x300.png)
Bağışıklık sistemini güçlendirme.Kan şekeri ve kolesterol seviyesini düzenleme. Kan basıncını dengeleme(yüksek tansiyonu olanlar) kuvvetli antioksidan etki. Kuvvetli anti mikrobiyal bitki. Hücre yenileyici özelliği sayesinde cilt yaşlanmalarına karşı koruyucu cildi sıkılaştırma ve esnekliğini arttırma. Kozmetikte ince çizgileri yok etme. Kremlerde selülit giderici. Cildi güneş ışınları ve çeşitli dış faktörlere karşı koruyucu. Cilt nemini dengeleyici.
Zeytin yaprağı ekstraktında bulanan "Oleuropein" yıllardır bilim çalışmalarına konu olmuş bir fenolik bileşiktir. Oleuropein insan vücudunda bulunan iki enzim tarafından (esteraz ve beda - glukozidaz) elenoik aside dönüşür. Bu bileşik güçlü bir antibakteriyel etkiye sahiptir. Işte zeytin yapraklarında bulan "oleuropien" maddesi ve hidrolizleri, antibiyotiklere direnç kazanmış mikro organizmalar üzerinde etkili olarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur . Ayrıca kan şekeri ve kolestrol seviyesini dengelemeye de yardımcı olan çok değerli bir bileşendir. Oleurepein yaprağın en etken felolik bileşiğidir.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwDJN0SR7JQwCP4MifE8-nS79TSZWsTTn5oUn4394ltIhmNb4SP_vlXF5bEM269KirExR0Ptj26CRs1-wHs2UwIn_3SXs1d7hDbBPqk2bRABmpYVmyLbPsofADrUGr6sG2CEgMJD7lfeKS/s400/ZEYT%25C4%25B0N+YAPRA%25C4%259EI+EKSTRAKTI+%2528OLEA+EUROPAEA%2529+%2528Olive+Leaf+Extract+%2529.jpg)
DİĞER ETKİLERİ:
Kuvvetli antioksidan etki.
Kuvvetli antimikrobiyal etki.
Kan şekeri seviyesini düzenleme (Pankreas hücrelerini anam insilün hormonunu stabil seviyeye getirir.) LDL Kollestrol seviyesini düzenler.
Kanser hücrelerini engeller, oluşmuş kanser hücrelerini parçalayarak vücudu temizler.
Hücre yenileyici özelliği sayesinde cilt yaşlanmalarında karşı koyucu
Cildi sıkılaştırma ve esneklini arttırma
Kozmatikte ince çizgileri yok etme
Kremlerde selülit giderici
Cildi güneş ışınları ve çeşitli dış faktörlere karşı koruyucu
Cildin nemini dengeler.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj2EtHkHAEHANrafHnWYNKKgt8qK9qdwg0h16ejvbgCqpVwBV61Z6IODt6mY6bhpRv40sR7uKrH9oeYnzBYAXMal16iDt93AahP0BiTpKFWIQrSHAThz4DDJpd7NRfWoUZpn5ADmwRAQme/s640/ZEYT%25C4%25B0N+YAPRA%25C4%259EI+EKSTRAKTI+%2528OLEA+EUROPAEA%2529++%2528Olive+Leaf+Extract+%2529.jpg)
ÖZELLİKLERİ :
Zeytin ağacı (Olea europaea) Oleaceae familyasına ait her dem yeşil bir bitkidir. Zeytin yaprakları binlerce yıl önce insanlar tarafından hastalıkların tedavisinde çare olarak kullanılmıştır. Son yıllarda dünyada, doğal organik bitkiler üzerindeki araştırmalar gittikçe önem kazanmaktadır. Özellikle Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü zeytin yaprağının 21. yüzyılın en önemli doğala antimikrobiyal, antiviral bir etkiye sahip çok önemli bir bitki olduğunu belirtmiştir.
Zeytin ağaçları dünyadaki en dayanıklı ağaçlardandır. Uzun süreli yaşamlarını büyük ölçüde kendilerine hastalık ve zararlılara karşı direnç kazandıran "oleuropein" adlı bir madde üretmelerine borçludurlar.
Yaprakta bulunan fenolik ve flavonait bileşikler vücudun bağışıklık sistemini güçlendirip, hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlar.
KAYNAKLAR:
1. Moreno, J.A.,J.Lopez-Miranda, et al (2003). "[Effect of phenolic compounds of virgin diye oil on LDL oxidantion ressitance]."Med Clin (Barc)120(4): 128-31
2. Bissignano, G.,A. Tomaino, R. Lo Cascio, G. Crisafi, N. Uncella and A. Saija (1999)."ON the in-vitro animicrobial activity of oleureopein and hydroxytyrosal." J Pharm Pharmacol 51(8):971-4.
3. Caruso, D, B. Berra,F. Giavarini, N.Cortesi, E. Fedeli and G. Galli (1999)."Effect of virgin olive oil phenolic compounds on in vitro oxdation of human low density lipoproteins." Nutr Metab Cardiovasc Dis 9(3): 102-7.
4. Coni, E., R. Di Benedetto,Midi Pasguale, R.Masella, D. Modesti, R. Mattei and E. A. Carlini(2000)."Protective effect of oleuropein, an olive oil biophenol,on low density lipoprotein oxdisability in rabbits." Lipids 35(1):45-54.
5. de al Pueda,R.,E. Maratinez-Dominguez and V. Ruiz-Gutierrez (2000)."Effect of minor cornponents of virgin olive oil on topical antiinflammatory assays [ In Process Citation]." Z Naturforsch [C] 55(9-10):814-9.
6. Esti, M., L. Cinquanta and F. La [Vette (1998). "Phenolic Compuonds in Dillerent Gitse Varieties." J Agric Food Chem 46(1): 32-35,
7. Gonzalez, M., A. Zarzuelo, M. J. Gamez, M. P. Lltrilla, J. Jirnenez and I. Osuna (1992). "Hypoglycemic activity of olive leaf." Planta Med 58(6): 513-5.
8. Onderoglu, S., S. Sezer, K. M. Erbil, R. Ortac and F. Lermioglu (1999). "The evaluation of long-termeffects of cinnamon bark and olive Inat on toxicity induced by streptozotocin administration to rats." J Pharm Pharmacol 51(11)1 305-12.
9. Perri, E., A Raffaelli and G. Sindona (1999)."Quantitantion of olueuropein in virgin olive oil by ionspray mass spectromery-selected reaction monitoring." J Agric Food Chem 47(10): 4156-60.
10. Petroni, A., M. Blasevich, M. Salami, N. Papani, G.G: Montedoro and G. Galli (1995). "Inhibition of platelet aggregation and eicosanoid production by pheolic components of olive oil."Thromb Res 78(2)151-60.
11. Servili, M., M. Baloli, R. Sevaggini, A. Macchioni and G. Montedoro (1999), "Phenolic compounds of olive fruit: one- and two-dimensional nuclear magnetic resonance characterization of Nuzhenide and its distribution in the constitutive of fruit."J Agric Food CIuth 47(1): 12-8.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder